• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Nieuws & blog

Vervolg speeddating

Een tijdje geleden hebben we een stukje gepost over de speeddates en het mogelijke vrijwilligerswerk van onze deelnemers. Met trots kunnen we melden dat alle deelnemers aan het werk zijn. Ze hebben een fijne werkplek en zijn al een paar weken volop bezig.

Wat voor werk ze zijn gaan doen?

• D. werkt op de service afdeling bij het afval en het was transport. Hij werkt drie dagen per week op twee locaties;
• R. is als maatje bij een mevrouw die wat ondersteuning nodig had aan de slag gegaan. Hij gaat met haar wandelen, leest de krant voor of speelt soms een spelletje met haar. Hij is gestart met één dag per week en kan hierin nog uitbreiden;
• G. en J. ondersteunen wekelijks de wandelclub. Ze zorgen er voor dat ouderen die minder mobiel zijn toch nog mee kunnen met de wandelclub;
• En R. werkt twee dagen in de week als schilder.

Door deze mooie samenwerking heeft iedereen een zinvolle en waardevolle dag invulling gevonden. Wij zijn erg trots op onze deelnemers! Wij danken Proteion en de Zorggroep voor de prettige samenwerking.
Mocht u nog een vrijwilliger nodig hebben of zoekt u nog vrijwilligerswerk dan kunt u een mail sturen naar p.verbunt@care-plus.nl.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek

Corona maatregelen Care+

In deze bijzondere tijd blijven wij ons inzetten om goede zorg te leveren aan onze doelgroep; mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden binnen de samenleving. Dit uitgangspunt willen wij, ook in deze coronatijd, blijven volgen.

Bekijk hier onze Corona maatregelen.