• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Afscheid pand Nunhem

Afscheid pand Nunhem

Op 31 augustus 2023 hebben wij symbolisch het pand in Nunhem gesloten, stil gestaan bij de mooie momenten samen. Dit hebben wij gedaan tijdens een heerlijke BBQ in het gezelschap van onze zorgvragers, medewerkers en buurtbewoners. Samen met meer dan 80 personen hebben we de regen verdreven. Dit is het begin van een nieuwe manier van dagbesteding vanuit onze woonlocaties.

Onze weg naar een nieuwe manier van dagbesteding
Er zijn vele vragen naar onze nieuwe manier van dagbesteding voorbij gekomen. De dagbesteding is én blijft een belangrijk onderdeel van Care+ en voor de zorgvragers. Het aanbieden van passende daginvulling veranderd niet. De toekomstige dagbesteding gaan we dan ook inzetten vanuit de woningen, breed wijkgericht. Dit zal voor de zorgvragers meer sociale interactie met de mensen uit de omgeving/ buurt opleveren.

Als aanleiding hiervoor hebben we gezien dat de behoeften van onze zorgvragers aan het veranderen is. In de zomer van 2022 hebben wij het dienstencentrum geopend, waarbij onze zorgvragers worden betrokken bij klussen voor o.a. VVV Venlo en FEC de Schatberg. Het was al snel duidelijk dat onze zorgvragers hierin mooie kansen zien. Dagelijks gaan zorgvragers samen met begeleiding op pad om actief bezig te zijn. Doordat ze extern werken voor organisaties, zien wij dat er sneller stappen werden gezet. En dit is iets wat we graag aan al onze zorgvragers willen aanbieden. Daarom hebben we besloten om de dagbesteding niet langer gezamenlijk te organiseren, maar deze persoonlijk in te vullen. Deze persoonlijke vorm van begeleiding past ook beter bij ons. We kijken dan ook uit naar de nieuwe samenwerkingen die we kunnen aangaan.

Feestelijke BBQ
Via deze manier willen we ook graag iedereen bedanken voor de aanwezigheid tijdens de BBQ bij de Dagbesteding. En met extra dank aan ons Team Dagbesteding voor al het harde werk en de organisatie. Trots kijken we terug op de verhalen die gedeeld werden en de saamhorigheid die duidelijk voelbaar was. Team Dagbesteding gaat zich de komende tijd focussen op het vergroten van het dienstencentrum en koppelingen leggen met externe dagbestedingen en organisaties. Blijf ons vooral volgen om hier meer informatie over te krijgen! Denk jij een match voor ons te kunnen zijn? Stuur dan vrijblijvend een mail naar ons.

FNO Klein Geluk
Wist je dat we tijdens de afsluiting van de Dagbesteding ook extra aandacht vroegen voor onze eindexpositie van FNO Klein Geluk? Benieuwd naar de beelden hiervan? Bekijk dan ons nieuwsbericht hierover.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek