• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Care+ en Oosterpoort kondigen fusie aan

Care+ en Oosterpoort kondigen fusie aan

Care Plus Stichting en Stichting Groep Oosterpoort gaan elkaar versterken. De zorgaanbieders gaan per 1 juli 2024 een bestuurlijke fusie aan. Dit vanuit de wens om een zorgzame verbinding te maken tussen de sectoren Jeugd-, GGZ-, en Verstandelijk Gehandicaptenzorg, in aangrenzende regio’s (Brabant en Limburg).

Care Plus Stichting heeft het initiatief genomen een intensieve samenwerking te onderzoeken met Stichting Groep Oosterpoort, inclusief dochterstichtingen Oosterpoort en KlinQ. De (voorgenomen) fusie resulteert in een zorgorganisatie met een grote slagkracht om een innovatief en toekomstbestendig zorgaanbod te realiseren binnen de Wmo, Wlz, Forensische- en (specialistische) Jeugdzorg.

De Stichting Groep Oosterpoort bestaat daarmee vanaf 1 juli 2024 uit drie stichtingen die mensen met psychische en/of opvoed- en ontwikkelingsproblematiek behandelen en begeleiden. Dit zijn Care Plus Stichting, Stichting Oosterpoort en Stichting KlinQ. Het bestuur wordt gevormd door de huidige bestuurder van de Stichting Groep Oosterpoort, Hub Bloebaum. De Directeur/Bestuurder van Care Plus Stichting, Franca Eurlings-Tonnaer, blijft ook na de fusie de Directeur voor Care Plus Stichting.

Wij bevorderen zelfstandigheid en psychische gezondheid door kracht en talenten te benutten. We luisteren, sluiten aan bij behoeften en stimuleren innovatieve ideeën voor betaalbare zorg. Samenwerking, leren en reflectie zijn essentieel, waardoor elke dag onze zorg verbetert met perspectief op veilig, gezond en kansrijk opgroeien en samenleven.”, aldus de organisaties.

Care Plus Stichting, Stichting Oosterpoort en Stichting KlinQ kijken ernaar uit om gezamenlijk deze nieuwe fase in te gaan, waarin ze met verenigde kracht streven naar hoogwaardige, innovatieve en persoonsgerichte zorg en welzijn voor hun cliënten.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek