• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Care+ gaat ook Forensische Zorg bieden

Care+ gaat ook Forensische Zorg bieden

Met trots laten we weten ook forensische zorg te mogen aanbieden. Volgens onze visie, ‘Wij gaan voor de +!’, focussen we op het versterken van onze zorgvragers via verblijfszorg, dagbesteding en ambulante ondersteuning. Hierdoor kunnen ze binnen hun mogelijkheden actief deelnemen aan de samenleving. Vanaf eind 2024 doen we dit niet alleen voor onze huidige doelgroep binnen de WMO en Wlz, maar ook voor de forensische doelgroep.

Een groeiende organisatie met mogelijkheden
2023 was voor ons het jaar dat wij ruimte kregen om ons verder te ontplooien. De aanbesteding voor forensische zorg kwam hierbij op het juiste moment. Gedreven door een toekomstgerichte visie en ondersteund door een enthousiaste projectgroep, hebben we succesvol ingeschreven voor de Forensische Zorg binnen het vrijwillige kader.

De belangrijkste focuspunten bij het streven naar deze aanbesteding waren het bieden van (nog) meer maatwerk voor zorgvragers en het vergroten van kennis en expertise binnen de organisatie. Met de ontvangen aanbesteding streven wij ernaar eind 2024 onze eerste woonlocatie voor forensische zorg te openen, waarbij we onze bestaande visie en missie gaan doortrekken ook naar deze doelgroep.

Kracht van samenwerking
Het behalen van de aanbesteding is een mooi voorbeeld van samenwerken. Hierbij willen wij in het bijzonder de betrokkenheid van RVE Manager Joelle Jans, met ervaring binnen de Forensische Zorg, benadrukken. Samen met een sterke projectgroep en bereidheid binnen onze gehele organisatie, weten wij zeker dat er eind 2024 een mooi, geschoold en divers team staat. Samen zullen zij staan, evenals Care+, om innovatieve ideeën te omarmen en betere, betaalbare en persoonsgerichte zorg te organiseren.

Over Care+
Het streven naar een veilige omgeving waarin iedereen welkom is, past naadloos in de missie van Care+ Stichting om een samenleving te bevorderen waarin iedereen zelfstandig en actief kan deelnemen. Wij nodigen jullie graag uit om deze ontwikkeling te blijven volgen.

Mochten er vragen zijn over onze nieuwe begeleidingsvorm, dan mogen deze gesteld worden via de mail aan info@care-plus.nl.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek