• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Care+ & Het Pact van Venlo

Care+ & Het Pact van Venlo

Care+ staat voor een samenleving waarin iedereen zelfstandig én actief mee kan doen. Dit doen we graag samen met andere organisaties. Want 1 + 1 = 3.

Daarom zijn wij aangesloten bij het Pact van Venlo. Binnen het pact werken organisaties samen om iedere Venlonaar zijn leven in te laten richten zoals hij dat zelf wil. Iedereen kan met het Pact van Venlo in contact komen; zoals ze het zelf zeggen: ‘Het zijn juist de verschillen die ons sterk maken’. 

De overeenkomst tussen Care+ en het Pact van Venlo

Maar wat betekent het nu precies om samenwerkingspartner van het Pact van Venlo te zijn? Wij gaan ons inzetten om gezamenlijk, met de al bestaande partners, Venlonaren te helpen zelfstandig en actief mee te kunnen doen. Dit kan op allerlei verschillende manieren; want ‘nee’ dat kennen ze hier niet. Met de juiste partners, vertrouwen én doorzettingsvermogen, komen de mooiste initiatieven tot stand. En wij kunnen niet wachten om te zien wat er allemaal op ons pad gaat komen!

Een mooie ontwikkeling, waar we met veel enthousiasme invulling aan gaan geven! Meer informatie over het Pact van Venlo kunt u vinden op deze website

 

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek