• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Care+ scoort bij VVV-Venlo!

Care+ scoort bij VVV-Venlo!

De transfermarkt seizoen 2022-2023 heeft Care+ goed afgesloten. Onze deelnemers van het dienstencentrum zijn namelijk ‘gecontracteerd’ om vrijwilligerswerk te doen bij VVV-Venlo. Samen met de Koelclub gaan wij iedere maandag aan de slag in Covebo Stadion – De Koel.

Samen voor de winst
Een samenwerking met zo’n iconische club als VVV-Venlo stond al langere tijd op het verlanglijstje van Care+ én verschillende bewoners. Wij zijn dan ook hartstikke blij dat we vanaf 10 oktober mochten starten. Gelukkig zijn de eerste ervaringen positief. “Het was een gezellige dag. We mochten op het tweede veld helpen. Volgende week mogen we helpen binnen het stadion.”

Een diverse club
De werkzaamheden binnen VVV zijn divers. De maandag na een thuis wedstrijd worden de tribunes opgeruimd. Wanneer er een uitwedstrijd is geweest, is er meer ruimte voor ondersteunende taken. De ene keer wordt er gewerkt op het trainingsveld, de andere keer wordt er schoonmaak gepleegd met de hogedrukspuit.

Talenten spotten
Bij een club als VVV moet er natuurlijk ook gewoon getraind worden. Met een beetje geluk spotten onze deelnemers dan ook enkele sterren op het complex. Dat maakt de dag natuurlijk nog een stuk leuker. Maar voor ons staan de echte sterren niet altijd op het veld, maar werken ze hard langs het veld!

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek