• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Care+ treedt toe tot Acuras (voorheen Groep Oosterpoort)

Care+ treedt toe tot Acuras (voorheen Groep Oosterpoort)

Per 1 juli 2024 is de fusie tussen Care Plus Stichting en Groep Oosterpoort een feit. En vanaf deze datum gaat Groep Oosterpoort verder onder de nieuwe naam Acuras.

De adviesraden van zowel Care Plus Stichting als Stichting Oosterpoort hebben unaniem positief advies gegeven over deze fusie. De steun en betrokkenheid van onze ondernemingsraden, cliëntenraden en de pleegouderraad bevestigen de kracht van onze gezamenlijke visie op zorg.

Deze fusie belooft niet alleen een versterking van onze organisaties als geheel, maar ook een verdieping van onze zorgverlening. Door onze krachten te bundelen, streven we ernaar om een zorgzame verbinding tot stand te brengen tussen de sectoren Jeugd-, GGZ-, en Verstandelijk Gehandicaptenzorg in de aangrenzende regio’s Brabant en Limburg. Wij zijn dan ook dankbaar voor de positieve reacties van onze stakeholders en contractpartijen.

We kijken ernaar uit om deze nieuwe fase van samenwerking en groei in te gaan. Samen streven we naar uitmuntendheid in zorg en ondersteuning voor degenen die het het meest nodig hebben.

Met de introductie van onze nieuwe naam Acuras, zetten we een belangrijke stap naar de toekomst. Deze naam symboliseert onze gezamenlijke ambitie om kwalitatieve zorg en ondersteuning te bieden, met een sterke focus op samenwerking en innovatie.

Voor meer informatie, bezoek onze nieuwe website: www.acuras.nl.

Samen bouwen we aan een zorgzame toekomst!

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek