• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Doorontwikkeling dienstencentrum

Doorontwikkeling dienstencentrum

Eind augustus hebben wij de keuze gemaakt om onze dagbesteding op een andere manier vorm te geven. Onze focus is verschoven van het aanbieden van dagbesteding op groepsverband naar individuele dagbesteding op maat. Eén van de manieren hoe we deze individuele aanpak realiseren is door ons dienstencentrum. Welke ook na augustus goed blijft lopen!

Dagelijks samen op pad

Voor een groep van vaste deelnemers die groeiende is, is het hartstikke normaal, iedere dag samen op pad om verschillende taken op te pakken bij externe organisaties. De huidige samenwerkingen met VVV Venlo, FEC – De Schatberg en het Land van Horne zorgt voor een diverse afwisseling aan taken. De ene dag wordt er stadion onderhoud gehouden bij VVV Venlo, de andere dag gaat ons dienstencentrum wandelen met de bewoners van Land van Horne. Wij zijn trots op al het werk dat onze dienstencentrum weet te verzetten.

Doorontwikkeling

Het mooie aan onze vaste samenwerkingen is de ervaring die wordt opgebouwd. In augustus 2022 is ons dienstencentrum gestart met groenonderhoud bij het FEC – De Schatberg. Tegenwoordig helpen ze ook bij de renovatie van het FEC. Een ideale werkzaamheid wanneer het weer wat minder wordt.

Voor de doorontwikkeling van zowel ons dienstencentrum als de deelnemers staan wij altijd open voor nieuwe samenwerkingspartners. Ken of werk jij bij een organisatie die ondersteuning kan gebruiken? Dan horen wij graag van jullie! Neem eenvoudig contact met ons op.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek