• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Groen maakt gelukkig!

Groen maakt gelukkig!

Groen maakt gelukkig! Een zin die voor Ruth Heynen, werkzaam bij Donker Interieur, zeer herkenbaar is. Dankzij een fijne samenwerking mogen wij dit geluksgevoel ook gaan ervaren!

Afgelopen week zijn er een aantal vrolijke groene bewoners bij ons komen wonen. Deze bewoners zorgen voor een aantrekkelijke én gezonde aanblik! We hebben het natuurlijk niet over echte bewoners, maar over mooie planten.

Een samenwerking waar wij blij van worden

Het HAN in Arnhem en Nijmegen was op zoek naar nieuwe interieurbeplanting. Sanne Snijder, coördinator van dit project, kwam hiervoor in contact met Ruth van Donker Interieur. Beide partijen vinden het belangrijk om spullen een tweede kans te geven. Met moeilijke woorden noemen we dit; duurzame circulariteit. Gemakkelijk gezegd wilden ze de oude planten van het HAN een tweede thuis geven. En wij hebben de eer gekregen om het tweede thuis te mogen verzorgen! Hierdoor staan er nu, verspreid op onze dagbesteding en woonlocaties, verschillende planten.

De kracht van groen

Ruimtes waar veel planten en groen aanwezig is, zijn aantrekkelijk en gezond. Mensen voelen zich er eerder thuis en geïnspireerd. Naast de vrolijkheid die planten met zich meebrengen; brengt het ook productiviteit met zich mee. Allemaal mooie eigenschappen die wij graag gaan ontdekken!

Het HAN en Donker Interieur; bedankt voor deze fijne en vrolijke samenwerking!

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek