• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Heel Leudal Haakt!

Heel Leudal Haakt!

De afgelopen maanden hebben voor vele inwoners van Leudal in het teken gestaan van één onderwerp… Het project ‘Liefs uit Leudal’. Mocht jij nu toevallig die persoon zijn die dit project niet heeft meegekregen, geen zorgen, we vertellen er graag over. 

Liefs uit Leudal

Vanuit Huis van de Wijk Nunhem én het DELA Fonds is er een project georganiseerd met de naam ‘Liefs uit Leudal’. Het doel van dit project was om 80 knuffels te haken voor kinderen in de basisschoolleeftijd, die verblijven op het AZC in Baexem. Om dit project tot een groot succes te maken, zijn er vele partijen aangesloten waaronder: Brei & Allerlei, MetGGZ, Aan de slag, Synthese, KlikLeudal, PSW en wijzelf; Care+. Gezamenlijk heeft iedereen de krachten gebundeld om zoveel mogelijk buurtbewoners, lokale ondernemers, organisaties en zorginstanties bij elkaar te krijgen. Allemaal onder het mom van ‘Haak aan!’. Gezamenlijk heeft iedereen er zorg voor gedragen om de finishlijn van 80 knuffels te bereiken.

Het doel van dit project is om doelgroepen met verschillende leeftijden en achtergronden met elkaar te verbinden en ruimte te maken voor diversiteit. Kinderen die verblijven op het AZC zijn vaak al op jonge leeftijd geconfronteerd met forse uitdagingen. Daarnaast is er nauwelijks budget om te investeren in speelgoed. Door de knuffels uit te reiken aan deze kinderen willen we hen een hart onder de riem steken.

Tussenstand ‘haak aan’

Op het moment van schrijven, 10 december, zijn er maar liefst 76 knuffels opgehaald. Van deze knuffels zijn er al 64 ingepakt, met dank aan PSW. Deze knuffels worden aangevuld met een tasje vol knuffeldoekjes die een vrijwilliger extra heeft gegeven. Kortom; de finishlijn is duidelijk in zicht! Wij zijn super trots op het resultaat tot nu toe en kunnen niet wachten om de knuffels voor te stellen aan hun nieuwe baasje. Dit gaat gebeuren op dinsdag 21 december.

Heb jij nog een knuffel thuis of wil jij nog iets bijdragen? Tot en met dinsdag 14 december mogen de knuffels worden ingeleverd bij Brei en Allerlei of de dagbesteding van Care+. 

Een mooi succesverhaal om dit jaar mee af te sluiten!

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek