• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Nieuws & blog

Inspiratievolle DDW

Inspiratievolle DDW

Kunst is er in vele verschillende soorten en maten! Tijdens de Dutch Design Week heeft onze bestuurder Nanny Huismans dit mogen ervaren bij de conferentie: Embassy of Health en verschillende exposities. Een interessant thema én plek om nieuwe inspiratie op te doen voor de toekomst. Wij delen graag met jullie de mooie maar soms ook confronterende werken die zijn gepresenteerd.

De Benzomoe Afbouwbox – www.benzomoe.nl
Het onderwerp van deze expositie was duidelijk: hoe kunnen we ervoor zorgen dat medicatie wordt afgebouwd in plaats van opgebouwd. Op onderstaande afbeeldingen kun je zien dat er een interessant onderzoek is gedaan naar het verminderen van medicatie bij vermoeidheidsklachten. Duidelijk is te zien dat het afbouwen van medicatie niet eenvoudig is. Daarom hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van een leuk uitziende kalender. Op deze manier proberen ze in te spelen op de behoefte van de persoon.
Interessante weggever: door goed onderzoek en duidelijke informatie kan er vooraf al worden ingespeeld op vragen in de toekomst.

Redesigning Psychiatry – www.redesigningpsychiatry.org
Binnen deze expositie wordt er door vele verschillende professionals gekeken naar ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg voor 2030. Hierbij zijn ze op zoek naar vernieuwingen die bijdragen aan zorg waarbij menselijke waarden voorop staan. Het vooropstellen van deze waarden werden visueel uitgebeeld door het herschrijven van ‘typische zorg termen’. Een beweging waar wij met Care+ graag bij aansluiten! Zelf hebben wij bijvoorbeeld de term ‘cliënt’ omgezet naar persoon, mens of bewoner. En is ambulante begeleiding verandert in begeleiding thuis.
Interessante weggever: het zijn soms de kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken.

Kunst in alle soorten en maten
Kortom; het was een erg interessante én inspirerende middag. Iedere expositie gaf weer een andere inkijk binnen de veranderingen die spelen in de zorg. Het geeft ons een goed gevoel dat er zo veel mensen bezig zijn met het onderzoeken én verbeteren van de zorg. Alle inspiratie en informatie die is opgedaan gaan wij de komende tijd vertalen naar onze eigen zorgverlening. In onderstaande galerij zijn nog meer indrukwekkende exposities afgebeeld. Graag willen wij de Dutch Design Week bedanken voor deze mooie middag en graag zijn wij er volgend jaar weer bij!

Doe mee met NL Doet
Sluiting kantoor
Teamwork makes the dream work!

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek