• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Met trots presenteren wij ons Kwaliteitskompas 2023!

Met trots presenteren wij ons Kwaliteitskompas 2023!

Als zorgaanbieder zijn wij verplicht om gegevens over de kwaliteit van geleverde zorg tijdig aan te leveren bij Zorginstituut Nederland, op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz, artikel 11i, tweede lid). Dit wordt gedaan door middel van het kwaliteitskompas, welke wij vandaag met trots publiceren op onze website. Hierin staat alle informatie over onze geleverde begeleiding in 2023.

Benieuwd naar ons rapport? Deze kun je hier lezen.

Wij zijn trots op de stappen die wij, samen met onze medewerkers én onze zorgvragers het afgelopen jaar hebben mogen maken. Het schrijven van het kwaliteitskompas is altijd een mooi proces. We blikken terug op het afgelopen jaar, kijken naar wat er goed ging maar ook juist naar wat er beter zou kunnen gaan. Hierin kunnen we een kritische rol nemen. Op deze manier kunnen we werken aan verbetering van de kwaliteit.

Leden van de Medezeggenschapsraad (MR), ondernemingsraad (OR) en raad van toezicht (RvT) praten en denken met ons mee over kwaliteit en beleid. De conceptversie van het kwaliteitskompas is besproken met deze adviesorganen. Wij zijn blij met de reacties die wij op dit rapport hebben ontvangen en beschreven staan in het laatste hoofdstuk. Tot slot kijken wij uit naar het waarmaken van onze toekomstplannen voor dit jaar.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek