• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Mobile Healthcare Congres 2023

Mobile Healthcare Congres 2023

Care+ nam op 16 november deel aan het Mobile Healthcare Congres. Een evenement waar boeiende sprekers hun visie deelden over de zorg, met de nadruk op het verkennen van de mogelijkheden van mobiele gezondheidszorg. Het werd duidelijk dat er een verschuiving moet plaatsvinden van fysieke naar hybride zorg. Als innovatieve zorgorganisatie staan wij volledig achter deze verschuiving en verdiepen we ons hier graag verder in.

De dubbele vergrijzing

De noodzaak van verandering binnen de gezondheidszorg is onontkoombaar. Momenteel werkt 1 op de 6 mensen in de zorg. Dit aantal zal binnen 20 jaar toenemen naar 1 op de 3, mede door de dubbele vergrijzing. Mensen worden ouder en er worden minder kinderen geboren. Gelukkig wordt ook benadrukt dat nergens zoveel loyale werknemers te vinden zijn als in de zorg en het onderwijs. Een boodschap die wij onderstrepen en waarin we kansen zien voor toekomstige ontwikkelingen.

Nergens vind je zoveel loyale mensen als in de zorg en het onderwijs.

Onze bevindingen

Het congres bood een podium aan een stimulerend programma met inspirerende sprekers, waaronder Jan Rotmans en Danielle Braun. Dit resulteerde in een dag vol frisse perspectieven op de gezondheidszorg en versterkte ons optimisme om te blijven streven naar de best mogelijke zorg. Een van de belangrijkste inzichten die we hebben opgedaan, is dat de toekomst van de zorg menselijker, eenvoudiger, goedkoper en digitaler zal zijn. Samen met onze medewerkers dragen wij hier graag aan bij!

Graag willen wij het Erasmus MC, de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Square bedanken voor de inspirerende dag. Meer informatie over dit event is te vinden op https://www.mobilehealthcareplatform.nl/congres/.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek