• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Mooie samenwerking Schatberg – FEC

Mooie samenwerking Schatberg – FEC

‘De jongens van Care+ zijn een verlengde van onze groenafdeling geworden’

Een (tweede) kans, daar staan wij voor. Hierin zijn wij, gelukkig, niet de enige. Sinds begin juli krijgen onze zorgvragers een mooie kans vanuit De Schatberg en het Fun & Entertainment Center in Sevenum (FEC). Binnen dit bedrijf worden ze actief betrokken bij werkactiviteiten en -ondersteuning van de technische dienst en groenvoorziening, of zoals zij het noemen; ‘de TD’. Dit maakt niet alleen verschil voor ons en De Schatberg – FEC Sevenum, maar juist voor onze zorgvragers. En dat is wat telt.

Start dienstencentrum Care+

Het opstarten van een dienstencentrum, een droom die al langere tijd bestond. Deze droom werd werkelijkheid toen we met De Schatberg – FEC Sevenum in gesprek gingen. Zij gaven ons de kans om op de dinsdagen mee te draaien met de TD.
Een hartelijk ontvangst volgde; met bedrijfsshirts, werk-attributen én extra’s zoals incidenteel een ijsje of gratis toegang om te zwemmen. Kortom; een mooie start waardoor al snel de donderdag als tweede dag erbij kwam.

Een verlengde van de TD

‘De werkzaamheden voor de jongens van Care+ zijn dezelfde als voor onze eigen jongens. Papier prikken, onkruid verwijderen of het groen bijhouden. Ze doen het allemaal.’ Vertelt Fer. Fer is de teamleider van de TD, die sinds juli niet uit één maar uit twee groepen bestaat. ‘Het tempo ligt bij ons iets hoger, daarom hebben we besloten om de groepen gescheiden te houden. Gelukkig voelt het zo totaal niet aan. Tijdens de pauze is het hartstikke gezellig onderling. Wij zien het vooral als een verlengde van onze eigen ploeg. Bepaalde zaken waar wij niet aan toe komen, die nemen zij op zich.’

Werken bij de Schatberg

Samen groeien

Buiten het maatschappelijke doel van deze samenwerking is het ook belangrijk dat er van elkaar wordt geleerd. Daarom zijn er duidelijke afspraken gemaakt tussen Fer en Frank (begeleider Care+). Fer: ‘Ik vind het super om zo nu en dan een dag met deze ploeg mee te lopen, graag zelfs. Maar het daadwerkelijk begeleiden is natuurlijk de taak van Frank.’ Hierop vult Frank aan: ‘Het is fijn dat we helemaal zelfstandig zijn. We krijgen vooraf te horen wat we mogen doen en de lijntjes zijn kort. Op deze manier kunnen we goed actief bezig zijn. Taken die worden uitgezet, worden serieus opgepakt waardoor je onze zorgvragers ziet groeien.’

Voorbereiden op de toekomst

‘Een betere start van ons dienstencentrum hadden we niet kunnen hopen’, zo vertelt Frank. ‘Vanaf dag één voelen we ons hier welkom en krijgen we leuke werkzaamheden’. Door samenwerkingen als deze kunnen we onze zorgvragers een mooie leerplek aanbieden. Op deze manier hebben zij een zinvolle daginvulling, wat op een positieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling. Frank: ‘ik merk dat onze zorgvragers buiten Care+ makkelijker te enthousiasmeren zijn. Het helpt natuurlijk ook dat we soms tussen de vrolijke campinggasten werken, wat aanstekelijk werkt. Een mooie win-win situatie voor iedereen!’

Groepsfoto met Fer en Frank

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek