• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Nieuws & blog

Nieuwe functie: Gedragsdeskundige

De organisatie van Care+ wordt vanaf eind mei versterkt door Sandra Donders; een ervaren gedragsdeskundige. Met deze nieuwe functie zetten wij verder in op een kwaliteits- en professionaliseringsslag binnen ons zorgaanbod.

De vraag naar een interne gedragsdeskundige is geleidelijk gegroeid, gezamenlijk met de groei van onze organisatie. Wij zijn bij een punt aangekomen waar wij graag een extra impuls op kwaliteit willen geven. Door onze nieuwe aanstellingen kunnen wij zorg bieden aan de steeds complexer wordende problematiek van onze cliënten.

Onze gedragsdeskundige gaat haar kennis en expertise gebruiken om de juiste persoonlijke begeleiding voor onze cliënten te kunnen vaststellen. Het belang van het aanbieden van goede zorg is merkbaar binnen al onze doelgroepen. Zo draagt goede zorg, bij bijvoorbeeld onze minderjarige en jongvolwassen cliënten, bij aan een zo goed mogelijke start in het leven.

Tot nu toe werden de complexe casussen besproken met collega zorgaanbieders. Met de gedragsdeskundigen van deze zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld MET ggz, hadden wij al korte lijnen. Hierbij zijn we hen dankbaar voor de waardevolle samenwerking die wij hierin hebben mogen ervaren.

Eén aanspreekpunt voor cliënten, medewerkers en onze samenwerkingspartners.

Door de aanstelling wordt de behoefte vervuld om te voorzien in één aanspreekpunt voor cliënten, medewerkers en onze samenwerkingspartners. Sandra gaat specifiek een actieve rol innemen richting onze jeugdige en jongvolwassen cliënten en heeft een adviserende rol richting het managementteam.

Wij kijken er naar uit om deze professionaliseringsslag door te zetten en kunnen niet wachten totdat Sandra de eerste stappen binnen dit proces gaat zetten.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek

Corona maatregelen Care+

In deze bijzondere tijd blijven wij ons inzetten om goede zorg te leveren aan onze doelgroep; mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden binnen de samenleving. Dit uitgangspunt willen wij, ook in deze coronatijd, blijven volgen.

Bekijk hier onze Corona maatregelen.