• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Opening QR beweegroute Venlo

Opening QR beweegroute Venlo

Afgelopen zaterdag hebben wij samen met de wethouder de Brug tot Brug – QR Beweegroute in Venlo geopend. Venlo.fit heeft deze iconische route verbeterd door het toevoegen van verschillende beweegpunten. De route is ruim 6 kilometer lang en op 8 locaties staan paaltjes met een QR-code. Als je die met een mobiele telefoon scant, krijg je de beweegopdracht te zien die je op je eigen niveau en tempo kunt uitvoeren. 

Bewegen is gezond
Venlo.fit, de initiatiefnemer van dit project, wil inwoners enthousiasmeren en ondersteunen om meer te bewegen. Op deze manier creëren ze een gezonder leven. Doordat er bewogen kan worden op ieder verschillend niveau, is deze route uitermate geschikt voor mensen waarbij bewegen niet vanzelfsprekend is. Zo is er ook een verkorte route van 1 kilometer voor mensen die moeite hebben met lopen, in een rolstoel zitten of achter een rollator lopen.

Ondersteuning nodig met bewegen?
Om deze boodschap extra kracht bij te zetten, heeft de gemeente Venlo besloten om er een grote campagne van te maken. Inwoners die ondersteuning nodig hebben om te gaan bewegen en willen weten wat er op dat gebied mogelijk is in Groot Venlo, kunnen terecht bij het Sportloket: www.sportloketvenlo.fit. De QR Beweegroute is te bekijken op www.venlo.fit

Hieronder volgt een sfeerimpressie van de opening van de QR route:

QR code beweegroute

 

Groepsfoto beweegroute Venlo

 

Opening Beweegroute Venlo

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek