• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Opleiding Positieve Gezondheid

Opleiding Positieve Gezondheid

Afgelopen week hebben de eerste Careplussers de opleiding Positieve Gezondheid succesvol afgerond! En aankomende weken gaan er nog meer volgen. Een mooie ontwikkeling om onze zorg te blijven professionaliseren.

Wat betekend Positieve Gezondheid?
Op de website van Positieve Gezondheid geven ze zelf de volgende betekenis:
Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.
Voor meer informatie over Positieve Gezondheid kun je terecht op de website www.iph.nl.

Onze kijk op de zorg
Vanuit Positieve gezondheid wordt er niet gekeken naar ziek zijn, maar naar een betekenisvol leven waarbij de mens centraal staat. Deze boodschap staat centraal binnen onze zorg. Door onze kleinschaligheid en persoonlijke betrokkenheid kennen we de mensen die we begeleiden en de wijken goed. Hierdoor kunnen onze Care Plussers zich inzetten als regisseurs in plaats van begeleiders. Een belangrijke verandering die ervoor zorgt dat mensen een eigen netwerk kunnen opbouwen, op zoek kunnen gaan naar hun talenten en hierdoor weer zo zelfstandig als mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Sluit deze manier van zorg bij jouw denkwijze aan? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we kijken naar jouw (hulp)vraag en bekijken we de verschillende mogelijkheden. Dit is mogelijk wanneer je zelf met een (hulp)vraag zit, of dat je als voogd/ of verzorgende een vraag hebt. Ons kantoor is op maandag tot en met vrijdag geopend en te bereiken via 0475 – 76 91 48. Vind je het fijner om te mailen? Dan kan dit naar info@care-plus.nl.

Een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek