• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Iedereen verdient een kans.

Zeker mensen die het toch al moeilijk hebben

Over Care+

Care+ is een frisse organisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met psychische kwetsbaarheid en/of licht verstandelijke beperking. Wij zijn een innovatieve stichting met gedreven medewerkers en bieden begeleiding vanuit ons DNA. Daar zijn we trots op.

Door onze kleinschaligheid en persoonlijke betrokkenheid kennen we onze cliënten, medewerkers en de wijken goed. Daardoor kan snel geschakeld worden en de dienstverlening goed afgestemd worden op de behoefte.

Het doel is dat mensen die psychisch kwetsbaar zijn of moeilijk mee komen door bijvoorbeeld een licht verstandelijk beperking, autisme of leerproblemen, bij ons kunnen ontwikkelen om zoveel mogelijk kunnen zelfstandig deel te nemen aan de samenleving. We begeleiden onze bewoners zeer intensief aan huis of op een van onze woonlocaties.

Op de woonlocaties werken we met kleine teams van professionals die dicht bij de bewoners en midden in de wijk staan. Om ons doel te bereiken stemmen we de begeleiding af op de individuele problematiek, zorgvraag en groeimogelijkheden van de bewoner. Want het is onze drijfveer om bewoners te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij.

Er zijn ook situaties waardoor iemand niet bij ons op een woonlocatie terecht kan; wanneer er sprake is van een actieve verslaving, agressieproblematiek, er sprake is van verplichte zorg, iemand uit detentie komt of er verpleging nodig is. In dat geval verwijzen we je graag door naar onze collega-zorgorganisaties.

In onze begeleiding werken we graag met ervaringsdeskundigen. Een ervaringsdeskundige heeft meegemaakt wat het gros van onze bewoners ook heeft meegemaakt. Dit zorgt voor begrip, wat een positieve uitwerking heeft op het proces van onze bewoners.

Om onze visie te realiseren zoekt Care+ daarnaast samenwerking op met diverse partijen in de wijk, buurtbewoners en andere samenwerkingspartners. We zijn transparant in wat we doen en kijken over onze eigen grenzen. Samen staan we sterk om ook in de toekomst de zorg betaalbaar te maken.

Het harde werken en onze focus op kwaliteit is beloond met het verkrijgen van een ISO-kwalificatie, WTZi-erkenning en WMO-raamovereenkomsten met verschillende gemeentes.

De aanpak van Care+ in het kort:

De mens staat centraal
Successen worden gevierd
Communicatie is cruciaal

Referenties

Laura

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Mark

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Anouk

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Laura

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Moniek

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Corona maatregelen Care+

In deze bijzondere tijd blijven wij ons inzetten om goede zorg te leveren aan onze doelgroep; mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden binnen de samenleving. Dit uitgangspunt willen wij, ook in deze coronatijd, blijven volgen.

Bekijk hier onze Corona maatregelen.