• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Iedereen verdient een kans.

Zeker mensen die het toch al moeilijk hebben

Over Care+

Care+ is een jonge organisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met psychische kwetsbaarheid. Het doel is dat zij zoveel mogelijk kunnen participeren in de samenleving. Daarom begeleiden we onze bewoners zeer intensief en werken we op alle locaties met kleine teams van professionele hulpverleners die dicht bij de bewoners staan. Ons team bestaat uit verpleegkundigen, sociaalpedagogische hulpverleners, maatschappelijk werkers, administratief medewerkers en een bedrijfskundige.

Daarnaast werken we met ervaringsdeskundigen. Een ervaringsdeskundige heeft meegemaakt wat het gros van onze bewoners ook hebben meegemaakt. Dit zorgt voor begrip, wat een positieve uitwerking heeft op het proces van onze bewoners.

Ervaringsdeskundigen worden intensief betrokken in het zorgproces van de bewoners en hebben daarom een prominente plek in onze organisatie. De ervaringsdeskundige maakt deel uit van een team en trekt op met collega’s.

Om ons doel te bereiken stemmen we de begeleiding af op de individuele problematiek, zorgvraag en groeimogelijkheden van de bewoner. Want het is onze drijfveer om bewoners te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven in de maatschappij.

Het harde werken en onze focus op kwaliteit is beloond met het verkrijgen van een ISO-kwalificatie, WTZi-erkenning en WMO-raamovereenkomsten met verschillende gemeentes.

De aanpak van Care+ in het kort:

De mens staat centraal
Successen worden gevierd
Communicatie is cruciaal

Referenties

Mark

Ik ben niet meer agressief geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Anouk

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ doe ik koken en bakken en een crea-bea programma.

Anouk

Doordat ik mijn leven niet op de normale manier ingericht kreeg, verviel ik in destructief gedrag en dan met name door het niet meer innemen van mijn medicijnen, antipsychotica. Daarbij begon ik weer met softdrugs en niet veel later met partydrugs en alcohol.

Laura

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Moniek

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn mentor opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.