• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Programma Inspiratie Sessie PG

Programma Inspiratie Sessie PG

We zijn hartstikke blij dat we een goed gevuld programma voor de inspiratie sessie over Positieve Gezondheid mogen delen! Of je nu al bekend bent met deze methode of er nog weinig vanaf weet, deze sessie biedt voor iedereen waardevolle inzichten en praktische tools.

ūüóďÔłŹ Datum: 7 juni 2023
ūüēí Tijd: 08:30 – 13:00
ūüďć Locatie: de Dagbesteding van Care+ | Mari√ęnschootstraat 21 in Nunhem

Tijdens deze sessie zullen we samen duiken in het fascinerende concept van Positieve Gezondheid en ontdekken hoe het kan bijdragen aan het welzijn van zowel zorgvragers als (zorg)professionals. Onze insteek is simpel maar krachtig: we willen dat iedere deelnemer de sessie verlaat met een concrete actie in gedachten, die ze direct kunnen implementeren. Samen zullen we nieuwe perspectieven verkennen, praktijkvoorbeelden delen en inspiratie opdoen om positieve veranderingen te bewerkstelligen in de zorgsector.

Programma:

Klik hier om het volledige programma in PDF te downloaden.

Mis deze kans niet om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Positieve Gezondheid te vergroten en een positieve impact te hebben op jouw zorgvragers en collega’s!¬†Aanmelden kan door op deze link te klikken.¬†Samen gaan we werken aan een gezondheidssysteem dat niet alleen gericht is op ziekte, maar juist op het bevorderen van welzijn en veerkracht. Namens alle aangesloten partijen*¬†kijken¬†we er naar uit om jou te verwelkomen op deze inspiratie sessie!

*Care+, PGZ, Van Tongerlo Zorggroep, Confidence Tweede, Met GGZ, Moveoo, Incluzio, Leger des Heils, Pactum, Vincent van Gogh, De Zorggroep, Buro Andersom, PSW, Zelfregie als ook de toegang van de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cli√ęntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.‚ÄĚ

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek