• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Nieuws & blog

Samen kijken wij terug naar 2020

Samen kijken wij terug naar 2020

Ieder jaar publiceert Care Plus Stichting het kwaliteitsrapport van voorgaande jaar. In dit rapport beschrijven we wat we in 2020 hebben gedaan én waar we ons in 2021 op gaan focussen. Op deze manier kunnen we laten zien hoe wij de kwaliteit van begeleiding blijven verbeteren. Ook gaan we binnen dit rapport verder in op de ontwikkelingen die er zijn geweest én die eraan gaan komen.

2020 in het kort

Een ding is zeker; 2020 was een onvoorspelbaar jaar. Dat het jaar 2020 aan Corona wordt gekoppeld is ook niet vreemd. Want dit virus heeft ons het afgelopen jaar flink bezig weten te houden. Naast corona was 2020 ook een jaar met veel positieve gebeurtenissen. Nieuwe projecten zijn ontstaan en bestaande projecten zijn in een snelvaart terecht gekomen.

In maart en augustus 2020 zijn we verhuist naar drie nieuwe woonlocaties. We zijn er achter gekomen dat onze organisatie weerbaar is. Samen hebben we alle begeleiding door kunnen laten lopen. Er is een nieuwe werkgroep eHealth ontstaan die de inzet van medicatie dispensers en beeldbellen heeft mogelijk gemaakt. En we zijn gestart met organisatie brede DNA Sessies, om onze kwaliteit te verbeteren. Kortom; we hebben zeker niet stilgezeten het afgelopen jaar!

Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan?

Wil jij graag verder lezen hoe wij het afgelopen jaar hebben ervaren, wat onze ontwikkelingen en leerprocessen zijn? Lees dan ons kwaliteitsrapport van 2020.

Terugblikken en kritisch naar jezelf kijken vinden we een belangrijke manier om te werken aan verbetering van de kwaliteit.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek