• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Nieuws & blog

Samenwerking hogeschool Fontys & Care+

Samenwerking hogeschool Fontys & Care+

Het is officieel; Care+ is één van de partners van de nieuwe opleiding Fontys Gezondheid! Preventie, gezondheid en innovatie staan centraal; dit past helemaal binnen onze speerpunten; ‘innovatief’ én ‘een positieve bijdrage aan de samenleving’. De nieuwe Fontys bacheloropleiding Gezondheid gaat in september 2021 van start in Venlo.

 

Onze samenwerking

Wij geloven dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom gaan we verbindingen aan met organisaties die met ons een positieve bijdrage aan de samenleving willen leveren. Eén van deze samenwerkingen vinden we bij de nieuwe opleiding Fontys Gezondheid.  Door partner te worden kunnen we meedenken met de richting van de opleiding en biedt Care+ een praktijkomgeving om te ontwikkelen Midden in de wijk en op de werkvloer gaan studenten leren en experimenteren. Dit zorgt ervoor dat de zorg efficiënter en leuker wordt, wat goed aansluit bij onze koers!

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding richt zich op preventie in de gezondheidszorg én op innovaties binnen het gezondheidslandschap waarbij technologie een belangrijke rol speelt. De toekomstige professionals van de opleiding Gezondheid worden specialist in de gezondheidsbevordering in de breedste zin van het woord. Het vernieuwende aan deze opleiding is de verdeling tussen theorie en praktijk. Vanaf week vijf gaan de toekomstige professionals praktijkvraagstukken oplossen bij de partners van de opleiding. Care+ is hierbij één van de trotse partners. 

Onze kijk op de opleiding

Wij vinden het belangrijk dat er goede opleidingen zijn die aansluiten bij het zorglandschap en om mensen te enthousiasmeren voor dit mooie werk. Daarom is het een eer om partner te mogen zijn van de opleiding Gezondheid. We kijken uit naar de start van de opleiding en kunnen niet wachten tot de nieuwe Gezondheid professionals hun talenten kunnen tonen en wij van hen mogen leren.

Wil je graag meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de website van het Fontys.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek