• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Start ervaringsdeskundige binnen Care+

Start ervaringsdeskundige binnen Care+

Hoe fijn zou jij het vinden om te praten met iemand die precies weet wat je meemaakt? Iemand die het pad al bewandeld heeft dat voor jou is uitgestippeld. Iemand waar jij met al jouw vragen over je herstel, gedachten en gevoelens naartoe kunt gaan. Zo iemand, die bestaat, zo iemand is een ervaringsdeskundige. En wij zijn harstikke blij dat wij een eigen ervaringsdeskundige binnen de organisatie hebben: Susan Lichteveld.  

Wie is Susan?
Susan is geen vreemden voor Care+. Zij is namelijk al meerdere jaren werkzaam als (persoonlijk) begeleider binnen onze woonlocaties én Begeleiding Thuis. Susan is bij ons in dienst gekomen met haar HBO-diploma Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn. Vanaf het moment dat ze bij ons in dienst is gekomen, heeft ze al aangegeven graag te willen werken met haar opgedane ervaringen. Nu, sinds september, mag ze dit verder gaan ontwikkelen binnen de nieuwe functie ervaringsdeskundige. Een functie die binnen Care+ steeds belangrijker gaat worden, mede door de start van Perry en Kelsey als ervaringsdeskundige in opleiding.

Wat gaat onze ervaringsdeskundige doen?
Een echte ervaringsdeskundige staat midden tussen de bewoners. Daarom staat Susan steeds minder vast op de groep. Haar werkzaamheden zijn verschoven naar het ondersteunen bij intakes, gesprekken aangaan met bewoners en begeleiding binnen haar ervaringsdeskundigheid en uiteindelijk het geven van trainingen. Ook gaat Susan gastlessen geven bij de nieuwe opleiding Ervaringsdeskundigheid van het Gilde. Kortom Susan gaat al haar kennis en ervaring bundelen om onze begeleiding te blijven verbeteren.

De droom van Susan
“Uiteindelijk wil ik ook gaan samenwerken met de naasten van onze bewoners. Een veilige groep ontwikkelen waar iedereen terecht kan met zijn of haar vraag.” Mooie ambities waar hard aan gewerkt wordt. Wanneer wij hier klaar voor zijn wordt dit met alle bewoners en hun naasten besproken. Vanuit Care+ zijn wij hartstikke trots op Susan en ondersteunen we haar maar al te graag binnen haar nieuwe werkzaamheden.

Vragen over deze nieuwe functie?
Heb jij vragen over deze functie of wil je hier graag iets over delen? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar info@care-plus.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat Susan de berichtjes ontvangt.

Susan

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek