• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Succesvolle start training Weerbaarheid

Succesvolle start training Weerbaarheid

Heb jij al gehoord van de subsidie Veerkracht en Zeggenschap van DUS-I? Deze subsidie zorgt ervoor dat wij bezig zijn met de verandering die het zorglandschap nodig heeft. Het vergroten van het zeggenschap bij onze zorgmedewerkers! 

Zeggenschap leidt tot Weerbaarheid

We nemen jullie graag mee in de stappen die wij het afgelopen jaar hebben mogen zetten. Eind 2022 zijn we begonnen met het opstellen én indienen van de subsidieaanvraag. Onze dromen konden realiteit worden wanneer we eind december 2022 te horen kregen dat de subsidie ons gegund was! Benieuwd naar de stappen die we hebben genomen? Lees dan snel verder!

Januari - Finetune plan
Februari - Start verbeteren scholingsplan en Mededenkgroep
April - Akkoord op het scholingsplan vanuit het Bestuur
Mei - Delen scholingsplan tijdens de Care Plussers Bijeenkomst
Juni - Aanmeldingen verzamelen aandachtsfunctionaris posities
Augustus - Bekendmaken aandachtsfunctionarissen per positie
September - Start training Weerbaarheid & Positieve Gezondheid
Oktober - Afronden subsidie en voortzetten aandachtsgebieden

Training Weerbaarheid

Stil zitten, dat hebben we het afgelopen jaar zeker niet gedaan! Wij zijn trots op alle stappen die onze medewerkers de afgelopen tijd hebben gemaakt. Dankzij de mededenkgroep hebben we ons scholingsaanbod kunnen verbeteren. Eén van de onderdelen die hierbij duidelijk naar voren kwam was de vraag naar een interne training Weerbaarheid en Veerkracht. Hierop hebben we goed doorgepakt waardoor we met trots mogen zeggen dat we op dit moment vier trainers binnen Care+ hebben! Wij stellen jullie graag voor aan Joanne, Joelle, Cindy en Jean Pierre. Vanaf 2024 zullen de trainingen intern worden opgestart én vertellen de trainers hier inhoudelijk graag meer over.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek