• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Nieuws & blog

Teamdag Dagbesteding

Teamdag Dagbesteding

Op 4 juli was het een dag vol gezelligheid voor de ‘vaste zorgvragers’ van de dagbesteding. Ze gingen gezellig naar Taurus voor een leuke teamdag! De dag startte met een uitgebreid ontbijt op de dagbesteding en eindigde met mooie herinneringen. Benieuwd wat de middag bracht en wil je leuke foto’s zien? Lees dan snel verder!

Aangekomen bij Taurus stond de eerste activiteit op het programma, samen bowlen! Iedereen deed zijn best om de kegels omver te gooien, wat voor de een gemakkelijker ging dan voor de ander. Deze gezellige competitieve sfeer zorgde voor erg veel plezier. Na het bowlen was het tijd voor de tweede activiteit; hierbij was er een keuze tussen laser gamen, glow golven of spelen in de arcadehal.

Wat dit uitje zo bijzonder maakte, was het feit dat dit soort activiteiten niet voor iedereen ‘vanzelfsprekend’ is. Het was duidelijk dat alle zorgvragers op hun eigen manier genoten van deze toffe dag. Ook was het super om te zien hoe iedereen met elkaar omging en juist elkaar de ruimte gaf waar nodig. Kortom een super geslaagde én gezellige dag waar nog lang over wordt gepraat.

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk dan onderstaande beeldverslag.

Referenties

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Mark

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Anouk

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Laura

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.

Moniek