• 0475 769148
 • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
 • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Woonbegeleider Specifieke Doelgroepen

Ben jij een luisteraar en echte sfeermaker? Dan zoeken wij jou!

Vind jij het leuk om jongere en volwassenen te ontwikkelen in hun zelfredzaamheid. Ben jij een kei in het organiseren van een goedlopend huishouden? Kun jij goed luisteren, signaleren en motiveren? Reageer dan snel op deze vacature!

Werken als woonbegeleider (24 – 32 uur)

Als woonbegeleider ga je, in overleg, werken binnen één van onze 24-uurs locaties in Roermond, Belfeld, Venlo en Helden. Al onze locaties staan midden in de wijk en bieden plek aan 8 tot 12 bewoners met een Wmo of Wlz indicatie. Zij ontvangen onze begeleiding omdat ze het even niet zelfstandig redden. Dit kan bijvoorbeeld door een psychische kwetsbaarheid, of door een licht verstandelijke beperking.

Het is aan jou om te zorgen voor een goede sfeer en een prettige woonomgeving. Je begrijpt de leefwereld van onze bewoners en het lukt je om doelen met hen te omschrijven en te realiseren. Je houdt van aanpakken en ziet creatieve oplossingen. Je bent sociaal, hebt tact en kunt goed luisteren. Professionaliteit en plezier hebben in je werk vind je net als wij belangrijk!

Wat houdt je werk verder in?

 • Je begeleidt onze bewoners in hun leefomgeving;
 • Je bevordert een goede leefsituatie;
 • Je stimuleert het sociale netwerk van ons bewoners;
 • Je ziet signalen bij bewoners en adviseert onze Persoonlijk Begeleiders;
 • Je organiseert groepsactiviteiten op de locatie;
 • Je stimuleert en motiveert bewoners tot een zinvolle dag-invulling;
 • Je voert motiverende gesprekken met bewoners en begeleidt hen in hun doelen;
 • Jij weet als geen ander hoe het (t)huis een nette en veilige omgeving is en ondersteunt de bewoners hierin;
  Denk hierbij aan koken, schoonmaken, boodschappen regelen en facilitaire zaken.

Werken bij Care+

Care+ biedt begeleiding aan (jong)volwassenen die er op eigen kracht even niet uitkomen. Die begeleiding bieden we op onze Beschermd Wonen locaties in Belfeld, Roggel, Roermond, Venlo en Helden; op de dagbesteding en bij mensen thuis. Bij ons ligt de nadruk op wat wél kan. We zetten in op maatwerk en helpen de mensen die we begeleiden bij het ontwikkelen van hun talenten. Daar word je namelijk gezonder én gelukkiger van.

Wij zijn een jonge en groeiende organisatie waarbij iedereen zich welkom voelt: niet alleen de mensen waarvoor we zorgen, maar óók de mensen die bij ons werken. Je komt dus terecht in een prettige werkomgeving waarin jij je goed voelt en echt gezien wordt. Als Care Plusser maak je deel uit van een fijn team van professionals. Wat zij gemeen hebben? Hun enthousiasme, hun positieve betrokkenheid en een gezonde portie lef.

Wil je meer weten, lees dan de ‘over ons’ pagina maar eens.

Wat verwachten wij van jou?

Natuurlijk is het belangrijk dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebt en in het bezit bent van een rijbewijs. Verdere punten die belangrijk zijn voor de functie woonbegeleider zijn:

 • Minimaal MBO niveau of starter HBO met een zorgdiploma;
 • Passie voor het vak en zelfstandig kunnen werken;
 • Wij zoeken iemand met daadkracht;
 • Wij zoeken een verbinder/bouwer binnen het team;
 • Je bent een echte sfeermaker;
 • Je zorgt voor een gevoel van thuis en kunt een huishouden runnen;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Assertief en flexibele houding;

Onze locaties zitten verspreid over Noord en Midden Limburg, in Roermond, Belfeld, Venlo, Roggel en Helden. Doordat onze organisatie continue in ontwikkeling is zijn wij op zoek naar gemotiveerd zorg professioneel! Geef tijdens de sollicitatie vooral op wat jouw wensen zijn, samen zoeken we naar de beste plek!

Wat ga ik verdienen in de zorg?

Dat jij je bij ons verder ontwikkelt is natuurlijk onbetaalbaar, zo start je bij ons met een training positieve gezondheid en kun je onbeperkt trainingen volgen binnen de GGZEcademy. En wij zetten er ook nog een mooi salaris tegenover. Je wordt ingedeeld in schaal 4 van de CAO Sociaal werk. Dit betekent bij een 36-urige werkweek een brutosalaris van € 2.247 tot € 3.344 per maand. Je ORT komt daar nog bovenop. En dan ontvang je ook nog een individueel keuzebudget volgens CAO van 16,4% van je salaris.

Bij bovenstaande salaris wordt er wel vanuit gegaan dat je na de inwerkperiode zelfstandig op de groep staat. Hiervoor is minimaal een MBO diploma niveau 3 nodig. Bij een MBO diploma niveau 2 of geen tot weinig werkervaring, zul je een ondersteunende functie krijgen. Binnen deze functie wordt je ingedeeld in schaal 1 van de CAO Sociaal werk. Dit betekent bij een 36-urige werkweek een brutosalaris van € 2.095 tot € 3.086 per maand.

Interesse? Laten we speeddaten!

Bij ons hoef je geen CV of motivatie te sturen, je mag ons zelf komen vertellen waarom we jou moeten hebben voor deze baan. We willen je graag zo snel mogelijk leren kennen – en jij ons natuurlijk. Plan snel een speeddate bij ons in via de agenda onderaan deze pagina. Dan spreken we elkaar snel!

Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan naar ons kantoor 0475 – 76 91 48. Of stel je vraag via werkenbij@care-plus.nl.