• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 15:00 uur

Rustige en vertrouwde woonomgeving

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Beschermd wonen

Een prettig leven begint met een rustige en vertrouwde woonomgeving. Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid biedt Care+ deze vertrouwde woonomgeving door middel van beschermd wonen.

Bij beschermd wonen ligt de focus op het samenleven met anderen: rekening houden met elkaar en samen de dagelijkse gang van zaken organiseren volgens bepaalde leef- en huisregels. Care+ beschikt hiervoor over verschillende woningen in de regio. Bewoners zijn wel zelf verantwoordelijk, maar staan er zeker niet alleen voor. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van een eigen identiteit en het verbeteren van de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Hierbij kan gedacht worden aan koken, huishouden, financiën en administratie. Het uiteindelijke doel is om zo zelfstandig mogelijk en volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Beschermd wonen in fasen

Care+ heeft hiervoor een geheel eigen werkmethode ontwikkeld. We onderscheiden hierin vier fasen.

Fase 1

Hierbij woon je in een kleinschalige woonomgeving met maximaal zeven anderen, waarbij er 24-uurs begeleiding aanwezig is. De aanpak en begeleiding is in deze fase zeer intensief.

Fase 2

Hierbij woon je in een kleinschalige woonomgeving met maximaal drie anderen. Begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar. De aanpak en begeleiding in deze fase is minder intensief, en er wordt meer zelfredzaamheid van de bewoner verwacht.

Fase 3

Hierbij woon je zelfstandig. De begeleiding richt zich op de aspecten van zelfredzaamheid die je nog wilt ontwikkelen.

Fase 4

Hierbij woon je volledig zelfstandig, zonder hulpverlening. Ons streven is om bewoners zo ver mogelijk te laten doorstromen en liefst zelfs volledig te laten uitstromen naar woonfase 4. Vooruitgang op het gebied van zelfredzaamheid wordt op deze manier beloond en dat werkt motiverend.

De aanpak van Care+ in het kort:

De mens staat centraal
Successen worden gevierd
Communicatie is cruciaal

Referenties

Mark

Ik ben niet meer agressief geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Anouk

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ doe ik koken en bakken en een crea-bea programma.

Anouk

Doordat ik mijn leven niet op de normale manier ingericht kreeg, verviel ik in destructief gedrag en dan met name door het niet meer innemen van mijn medicijnen, antipsychotica. Daarbij begon ik weer met softdrugs en niet veel later met partydrugs en alcohol.

Laura

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Moniek

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn mentor opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.