• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Regie over het eigen leven

en deel uit te maken van de samenleving.

Dagbesteding

Om de regie over het eigen leven terug te krijgen en deel uit te maken van de samenleving is het belangrijk om overdag aangenaam en zinvol bezig te zijn. Contact hebben met anderen, bijvoorbeeld op het werk of op een opleiding, is daarbij van groot belang. Maar wat nu als iemand geen werk heeft of geen opleiding volgt? In zo’n geval is onze dagbesteding een goed alternatief. Want een passende dagbesteding speelt een grote rol bij het vergroten van iemands zelfredzaamheid. Het helpt bij het ontwikkelen van een normaal dag- en nachtritme en bovendien ontwikkelen deelnemers er hun sociale en persoonlijke vaardigheden mee.

De dagbesteding wordt door Care+ daarom vooral gebruikt als een veilige leeromgeving. Deelnemers kunnen vanuit onze locatie onder andere oefenen om deel te nemen aan de samenleving. Vragen komen aan de orde als

  • Hoe vul ik mijn dag zinvol in?
  • Hoe gedraag ik me als een goede werknemer?
  • Op welke manier leg ik contact met mijn collega’s?

Deelnemers worden individueel begeleid. We kijken naar wat iemand nodig heeft, waar zijn of haar talenten liggen en hoe iemand een bijdrage kan leveren aan de maatschappij?. Doordat we ook inzetten op verbinding in het netwerk, zijn we in staat vraag en aanbod bij elkaar te brengen en met elkaar te ontwikkelen. We streven ernaar dat mensen weer het gevoel hebben van betekenis te kunnen zijn, op een niveau dat haalbaar is. En dit is voor iedereen anders.

Verbinding met de buurt

Behalve de activiteiten voor onze deelnemers organiseren we regelmatig activiteiten voor buurtbewoners, familieleden en andere geïnteresseerden. Op die manier kunnen we hen informeren over wat we doen en, misschien nog wel belangrijker, wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo helpen we buurtbewoners met het onderhoud van hun tuin en gaan we wandelen met oudere bewoners van het verzorgingshuis.

Activiteiten

Care+ heeft een divers aanbod aan dagbesteding, voor zowel interne als externe deelnemers. Per deelnemer kijken we naar een passende en zinvolle invulling. Daarbij is het uitgangspunt vooral dat wat iemand wél kan en als het even kan wat iemand leuk vindt. Want als je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, blijf je langer gemotiveerd. Succes en plezier vergroten het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid en leggen een basis om te kunnen veranderen. Hierbij streven we naar een optimale ontwikkeling. Voor een aantal deelnemers betekent dit uiteindelijk dat ze een reguliere opleiding volgen of een volwaardige betaalde baan hebben.

Care+ biedt dagbesteding aan in eigen huis. Zo hebben we een houtwerkplaats, een keuken waar kook- en bakactiviteiten aangeboden worden, een tuinproject, een huiskamerproject, een sportproject en een kledingbank. Kortom, er zijn volop mogelijkheden voor creatieve, technische en sportieve werkvormen.

Daarnaast stimuleren we deelnemers om ook activiteiten buitenshuis te ondernemen. Sporten, paardrijden of actief deelnemen in het verenigingsleven zijn hier voorbeelden van.

De aanpak van Care+ in het kort:

De mens staat centraal
Successen worden gevierd
Communicatie is cruciaal

Referenties

Laura

Iedereen krijgt een eigen zorgplan, wat betekent dat er voor iedereen persoonlijk bekeken wordt wat diegene nodig heeft om vooruit te kunnen. De lijnen binnen Care+ zijn heel kort, dit vind ik erg prettig.

Mark

Ik ben niet meer opstandig geweest tegen de begeleiding omdat ik mijn lesje wel had geleerd, ik ben goed ingesteld op mijn medicijnen en ik ben drugsvrij. Dit heb ik toch allemaal te danken aan Care+! Nu woon ik in woonfase 2 en ben blij dat ik naar Care+ gekomen ben.

Mark

Er kwam bij het huis waar ik woonde iemand van Care+ op bezoek en ik kreeg een tweede kans bij Care+ en die heb ik aangenomen.

Anouk

Uiteindelijk woon ik nu officieel vanaf november 2012 bij Care+ en ik ben nooit in gebruik teruggevallen. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en die ik altijd heb willen doen. Ik zit op paardrijden en werk ook twee ochtenden op de manege. Op de dagbesteding van Care+ kook en bak ik en doe ik mee met een crea-bea programma.

Laura

Ik voel me betrokken bij Care+ en ben daarom voorzitter geworden van de cliëntenraad. Dit doe ik met veel plezier. Ik voel me bij Care+ begrepen en serieus genomen. Ik kan oprecht zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven gelukkig ben.”

Laura

Het motto van Care+ is dat iedereen (nog) een kans verdient en die besloot ik met beide handen aan te nemen. Het eerste wat me zo goed beviel was de continue aanwezigheid van begeleiding. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen, ik voelde me gelijk op mijn gemak gesteld. Hierdoor werd langzaamaan mijn vertrouwen in de hulpverlening weer hersteld.

Moniek

Hier krijgt iedereen aandacht, juist ook als het goed met je gaat. Dat zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Moniek

Mijn doelen heb ik samen met mijn persoonlijk begeleider opgesteld. Eigenlijk wilde ik instromen in woonfase 2 of 3, maar uiteindelijk hebben we besloten dat het beter is dat ik woonfase 1 zou beginnen. Daar ben ik nu wel blij om, want ik heb een kleine terugval gehad. Daarom is het beter dat ik hier zit.

Moniek

Ik heb me nooit gezien of gehoord gevoeld. Hier heb ik dat wel, meteen vanaf het begin.