• 0475 769148
  • Groenstraat 2a, 6088 CW Roggel
  • Ma-Do: 8:30-17:00 uur | Vrij 8:30 - 12:00 uur

Beginnen met een gesprek

bespreken welke begeleiding nodig is en of wij daarbij kunnen helpen

Werkwijze

Care+ wil niets liever dan mensen een kans bieden. Toch kunnen we niet iedereen helpen. Soms hebben we niet de juiste expertise waardoor onze begeleiding niet van toegevoegde waarde is. Daarom hanteren we een aantal selectiecriteria om te bepalen aan wie wij zorg kunnen verlenen. De hulpvraag moet altijd passen binnen de kleinschalige voorzieningen en het fasemodel van Care+. Wanneer er sprake is van de volgende omstandigheden, is Care+ niet de passende organisatie.

• Er is behoefte aan de veiligheid van een afgebakende omgeving zoals een instellingsterrein vanwege bijvoorbeeld ernstige gedragsproblematiek.
• Het is nodig dat behandelprofessionals direct inzetbaar zijn, ondanks dat wij voor de inzet van behandelaars nauw samenwerken met externe partners.
Een potentiële bewoner heeft een ernstige lichamelijke beperking.
Er is sprake is van een actieve harddrugsverslaving, een veroordeling voor pedofilie, of voor een seksueel of geweldsincident of er is sprake van fysiek agressief gedrag.

Twijfelt u of bovenstaande criteria van toepassing zijn? Maak dit bespreekbaar tijdens het intakegesprek. Wij maken dan een weloverwogen inschatting en kunnen u eventueel doorverwijzen naar een organisatie die wel over de juiste expertise beschikt.

De aanpak van Care+ in het kort:

De mens staat centraal
Successen worden gevierd
Communicatie is cruciaal